Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Saari Längelmävedellä

Mökki sijatsee Orivedellä puhdasvetisellä Längelmävedellä. Yli hehtaarin kokoisessa, luonnon läheisessä saaressa on vuonna 1970 rakennettu 52 m2 massiivipyöröhirsinen kesämökki. Mökissä on tupa ja alkovi, terassi on katettu ja päädyssä on sauna. Mantereella on parkkipaikka ja soutuvene, josta venematka saareen on 200 m. Saari on hyvin rauhallisella paikalla naapureilta suojassa, eikä saaressa ole muita mökkejä. Lähimpään naapuriin on matkaa yli 200 metriä. Paikka on oikea kalastajan paratiisi. Laiturille paistaa päivällä aurinko auringonlaskuun asti sään salliessa. Sauna on lähes uusi täydellisen remontin jäljiltä. Saunasta on matkaa hyväpohjaiseen uimarantaan 15 metriä, jonne on laitettu toissa talvena 2 kuorma-autollista hiekkaa. Mökissä on 2 parisänkyä (toinen alkovissa) ja levitettävä vuodesohva, eli makuutilat yhteensä 4+2 hengelle (peitot ja tyynyt on). Pihassa on useat puutarhakalusteet, lepotuolit, keinu ja tikkataulu. Lähellä rantaa on muurattu pihagrilli. Tuvassa on takka, kamiina, radio, nestekaasujääkaappi ja -hella, vaatekaappi, pirttikalusto ja keittiöastiat kuudelle.

Vessa on erillinen PuuCee. Kuivia polttopuita riittää pinottuna varmasti uudessa puuliiterissä. Saaressa on valmiina wc- ja talouspaperit, varaparistot, varanestekaasupullo ym. Toukokuussa 2015 asennettiin uusi 1500W-jatkuvatehoinen aurinkosähköjärjestelmä, mutta saaressa ei ole verkkosähköä. Aurinkosähköasennukseen kuului mökin sisälle pistorasiat, iso Led-TV, useita kattoled-valaisimia, saunaan saadaan letkua pitkin uppopumpulla järvestä vesi ym. Oikein käytettynä riittää kaikille laitteille sähköä kesän. Myös tuikkukynttilöitä mökissä riittää ja on siellä useita paristolla toimivia LED-valaisimiakin.

Kahdessa avattavassa isossa ikkunassa on hyönteiset poissapitävät hyönteisverkot eli tupaan saa läpivedon, mikäli helteisinä päivinä tulisi muutoin mökissä liian lämmin. Juomavesi tuodaan kanistereilla (mökissä on valmiina vähintään 50 litraa). Yksityistien alussa on vesiposti, josta voi hakea mökin avaimella juomavettä vapaasti tarvittaessa lisää. Sisällä tupakointi on ehdottomasti kielletty. Saareen voi tuoda sovittaessa myös lemmikkieläimiä. Saaressa on toinenkin soutuvene, 6 kpl pelastusliivejä, 3 katiskaa ja 2 verkkoa kalastusmerkkeineen sekä mato-onget. Muutama digikuva otettuna.

Etäisyydet kauppaan (Sale) noin 6 km, Rönnin tanssilava 5 km (www.ronninlava.com), Tampereelle 50 km, Espooseen 199 km.

 

Puh. 040 506 4999 / Marko


©2019 Markon mökit - suntuubi.com